Categorieën
Voeding

Hoe te bestellen in een restaurant – Hoe maak je van uit eten gaan de beste ervaring

Hoe kies je een maaltijd in een restaurant

Het kiezen van een gerecht van een restaurantmenu kan een ontmoedigende ervaring zijn. Er zijn zo veel opties, en vaak weet u niet zeker wat u eet en of u een goede deal krijgt. Door een paar eenvoudige regels te volgen, kunt u snel een maaltijd kiezen die u zal verbazen.

  • Als u niet van plan bent alles op te eten, vraag de ober dan een halve portie in te pakken en mee naar huis te nemen. – Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. – Als je een grote eetlust hebt, bestel dan het grootste wat ze hebben. Als u meer een knabbelaar bent, ga dan voor het kleinste wat ze hebben.

Eten in Vlissingen

Wees niet bang om vragen te stellen

Restaurantgerechten zijn bijna altijd voorzien van een etiket, dus je kunt om een etiket vragen als je vragen hebt over het gerecht. Als uw ober niet erg druk is, is het beleefd om te vragen of u het eten dat u eet mag zien voordat u het bestelt. Als u niet zeker bent over een deel van het bestelproces, vraag de ober dan om uitleg. U kunt ook vragen om te zien hoe de maaltijd wordt bereid, zodat u nog eens kunt controleren of u alles krijgt wat u wilt.

Oefen uw manieren.

Is dat echt het enige waar u zich zorgen over maakt? Manieren zijn belangrijk, maar ze zijn ook heel gemakkelijk aan te leren. In feite kun je manieren oefenen zonder te praten. Manieren zijn een reeks handelingen, geen woorden. Als je een beleefder persoon wilt zijn, oefen dan de stille delen van de etiquette. Als je gaat zitten om te eten, zorg er dan voor dat je servet op je schoot ligt en niet op de grond. Houd uw ellebogen van tafel, zodat alles op uw bord op één plaats blijft in plaats van rond te schuiven. Als je eten wordt opgediend, leg je je servet op je schoot en je keukengerei meteen op je bord. Manieren houden niet op bij het eten. Als je klaar bent met eten in Vlissingen, leg je je keukengerei weg en je servet op je bord. Laat ze niet op tafel liggen.

Wees u bewust van de menuprijzen en de fooien.

Veel restaurants hebben een menukaart met prijzen erop, maar veel restaurants hebben dat niet. Als u een menukaart ziet, lees dan de prijzen en controleer of ze overeenkomen met wat u op tafel ziet. Als u het niet zeker weet, kunt u het altijd aan uw ober vragen.

De prijs van een maaltijd is vaak een van de meest verwarrende onderdelen van een restaurantbezoek. Als u niet zeker weet wat de menuprijs zou moeten zijn op basis van de hoeveelheid eten die u hebt besteld en hoe vol u zich voelt, kunt u de menuprijzen opzoeken op de website van het restaurant. Op menuprijzen wordt vaak belasting geheven, dus u moet ervoor zorgen dat u die bij uw totale kosten optelt.

Controleer of er belastingen en verplichte fooien zijn.

Op sommige artikelen op het menu staan misschien belastingen vermeld. Dit is vaak het geval bij alcoholische dranken, voorgerechten en desserts. U moet er ook voor zorgen dat u uw ober fooi geeft en geen fooi vergeet. Dit wordt vaak gedaan door simpelweg 18% bij uw totale rekening op te tellen.

Als u met een groep uit eten gaat, kan het zijn dat u een verplichte toeslag moet betalen die ook aan uw rekening moet worden toegevoegd. Dit kan worden aangegeven met een “+”-teken in de buurt van de verplichte fooi of als een aparte post. Deze toeslag bedraagt vaak 5%, maar kan in sommige staten lager zijn.

Vergeet de persoon die u bedient niet.

Dit is het belangrijkste onderdeel van uit eten gaan. Het is altijd uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de persoon die u bedient net zo van zijn maaltijd geniet als u van de uwe. Het is gemakkelijk om een slordig persoon te laten glijden, maar je moet je altijd concentreren op ervoor te zorgen dat je zelf van je maaltijd geniet.

Houd uw glas water vol, zodat de persoon voor u niet steeds om drinken hoeft te vragen. Vraag de ober om boter als je een beetje vet bij je proteïne wilt. Houd uw bestek schoon, zodat niemand per ongeluk eten aan zijn handen krijgt. Als je klaar bent met eten, zorg dan dat je bord schoon is en je zilverwerk is opgeborgen.

Sluiting.

Dit zijn maar een paar eenvoudige richtlijnen die u kunt volgen om uit eten gaan aangenamer en minder stressvol te maken. Onthoud dat het belangrijk is om te proeven en ervan te genieten, wat voor soort voedsel u ook eet. Misschien ontdekt u een nieuw lievelingsgerecht of leert u iets meer over een gerecht waar u al dol op bent.

Uit eten gaan kan mensen samenbrengen en u helpen contacten te leggen met nieuwe mensen. Hoe meer u uit eten gaat, hoe meer u enthousiast zult worden om nieuwe restaurants uit te proberen en verschillende keukens te ontdekken.