Categorieën
Default

Waarom vlees van wild de beste keuze is voor uw dieet

Wildvlees kopen

Als het op voeding aankomt, is vlees van wild een duidelijke winnaar. Wildvlees – ook bekend als "boutique" of "exotisch" vlees – is rijk aan eiwitten, vetarm en bevat geen verzadigd vet. In feite hebben de meeste soorten wildvlees ongeveer een derde van het vet van magere stukken rundvlees, varkensvlees.

 

Omega-3 vetzuren in vlees van wild

Een portie van 3 ons fazant, wilde kippen, hertenvlees of bizon bevat ongeveer 900 mg omega-3 vetzuren. Dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid omega-3 vetzuren in een portie zalm van 3 ons. Een van de best gedocumenteerde gezondheidsvoordelen van het eten van vis is afkomstig van de omega-3-vetzuren die in bepaalde vissoorten, met name zalm, worden aangetroffen. Omega-3 vetzuren kunnen het risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk, sommige vormen van kanker en zelfs een later optreden van de ziekte van Alzheimer helpen verminderen.

 

Vitaminegehalte van vlees van wild

Net als alle andere vleessoorten is wildvlees een goede bron van vitaminen, met name vitamine B-12, B-6 en niacine. B-vitaminen helpen het lichaam energie te maken uit koolhydraten en vet, de zenuwfunctie in stand te houden, rode bloedcellen te produceren en alcohol af te breken. B-vitamines zijn oplosbaar in water, wat betekent dat het lichaam ze niet opslaat voor later gebruik. Als je niet genoeg B-vitamines binnenkrijgt, kun je een tekort krijgen. Niacine helpt bij het afbreken en vrijgeven van energie uit voedsel, verbetert de bloedsomloop en bevordert een normale groei en ontwikkeling. B-vitamines zijn belangrijk voor iedereen, maar ze zijn vooral belangrijk voor mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven of een kindvriendelijk dieet volgen.

 

Hoe koop je het beste wildvlees?

De sleutel is om een gerenommeerde slager te vinden die weet hoe hij met wildvlees om moet gaan en het moet bewaren. Vraag in de slagerij om het wildvlees te zien dat op dat moment op voorraad is. Als je online koopt, zorg er dan voor dat de winkel ijsverpakkingen meelevert zodat het vlees bevroren blijft tijdens de verzending. Het belangrijkste om te onthouden bij het kopen van vlees van wild is dat je koopt wat in het seizoen is. Dit betekent dat u de beste smaak en textuur krijgt tegen een lagere prijs. Het meeste wildvlees wordt bevroren verkocht, en kan tot een jaar bevroren worden bewaard. Mocht u geintereseerd zijn in wild kippenvlees kopen kan dit bij een polier.

 

Conclusie

Er is geen betere manier om wat variatie aan uw dieet toe te voegen dan te genieten van vlees van wild. Niet alleen is wildvlees een rijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, maar het is ook een vetarme bron van eiwitten die kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te reguleren en zelfs het immuunsysteem te stimuleren. Daarom is wildvlees de perfecte aanvulling op elk dieet. Als je eens iets anders wilt proberen, kan het niet mis gaan met wildvlees. Het mag dan exotisch zijn, maar het is ook voedzaam.