Categorieën
Voeding

Hoe kies je vers fruit

Plantaardige vleesvervangers

Waarom focussen op plantaardig voedsel?

Focussen op hele voedingsmiddelen geeft je voordelen op lange termijn. Een dieet dat gebaseerd is op hele voedingsmiddelen geeft je een gezond lichaam. Een dieet dat gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten zal je ook helpen beschermen tegen ziekten. Een goed dieet moet ook evenwichtig zijn. Het moet matige hoeveelheden dierlijk voedsel en matige hoeveelheden plantaardig voedsel bevatten.

Vitamine modellen

Verschillende studies hebben aangetoond dat voedingssupplementen met vitamine C tegen ziekten werken wanneer ze in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid worden gebruikt. Zo werd bijvoorbeeld aangetoond dat moeders met groene pepers lagere cholesterolwaarden bij hun kinderen hadden. Andere studies toonden aan dat vitamine C helpt bij het voorkomen en verlichten van astma, bloedvataandoeningen en reumatoïde artritis. De conclusie was dat suppletie van vitamine C wordt aanbevolen voor de preventie van coronaire aandoeningen en bloedgerelateerde ziekten.

De Britse theoloog Cavendish merkte in 1854 op dat veenbessen groeiden op plaatsen waar muizen niet werden gehoord en zelfs wanneer de bessen werden gegeten, waren ze er niet happig op. Maar toen de wetenschapper de vochtigheid rond de bessen verhoogde, werden ze zeer weerbarstig en raasden ze over de voordelen van deze prachtige vrucht. De veenbessen werden uiteindelijk zelfs zo populair dat men ze alleen nog maar zag groeien in de veenbessenbedden in Branford, Connecticut. Maar sindsdien maken veenbessen deel uit van de levenswijze van de Oorspronkelijke Volkeren. Ze staan bekend als zeer krachtig en een Council for the Advancement ofape New Mexico, de staatsvrucht van New Mexico, kweekt ze nu commercieel.

Veenbessen groeien op veengrond die is bedekt met een laag zand van drie centimeter. Stekken of takken van bestaande cranberrystruiken worden diep genoeg geplant om wortel te schieten in de veengrond onder het zand. De wijnstokken, die ongeveer 15 tot 15 cm uit elkaar staan, verspreiden zich geleidelijk over de grond en vormen een dik groen tapijt. De algachtige bloemen beginnen kleuren te vertonen. De eenkleurige stervormige vruchten rijpen uiteindelijk tot chocoladebruin of bruin. De eetbare vruchten zijn eerder armeluisvoedsel. Het moet met handschoenen en grote voorzichtigheid worden gehanteerd.

Er zijn vele soorten cranberry’s, maar de zoete cranberry is misschien wel de meest bekende voor de meesten. Zo wordt hij althans genoemd in The American Heritage Kids’ dictionary of the English Language. Het meer bekende kerstgeschenk, cranberrysaus, is eigenlijk een reconstitutie van de hele cranberryplant (niet alleen de bes) en werd gegeven aan kinderen die vroegen om een speciaal diner in de Inn.

Het American Heritage Dictionary of the English Language (vandaar de naam “schattig” in de titel) zegt verder dat veenbessen aMooie bloemachtige vruchten zijn die zich lief maken. We worden geacht ons heerlijk te voelen als we getuige zijn van de bloesems die in de wintermaanden samen schuilen. Veenbessen zijn niet alleen een snoepje, maar ook een verrukkelijk besje. Net als veel andere honingideeën kun je ervan genieten door de bessen gewoon te plukken, op te eten en ze te zien bloeien. Je kunt ze gebruiken om je eigenrisen Sourcecoal barbecue pit te bouwen, of voor je volgende kleine zelfgebouwde houtoven.

Maar als je de volle belichting wilt krijgen en de warmte van een cranberrykrachtdouche wilt voelen, dan moet je naar een cranberryboerderij gaan. Zij telen Cranberry’s in trossen met vele kleine rode hartvormige stukjes metaal (het metaal om de trossen samen te stellen), en verkopen ze per tros of per aantal in dozen. Met uw metalen lepel legt u een bosje Cranberries in de metalen bak en duwt u het bosje naar beneden zodat het een piramide vormt. Daarna kun je de cranberry’s gemakkelijk in de vorm van een hart schikken. Van deze hartvormige sneeuwvlokjes kun je gewoon genieten door de schilferende uiteinden eruit te laten steken en samen met je band of publiek te genieten van een smakelijke traktatie.

Dan hebben we nog bramen. Ze zien er zo harteloos uit en lijken wel een klasse apart. Ze zorgen voor een mooie wandeling door de parken, maar ze zijn ook een geweldige optie voor u en uw kinderen om in uw eigen huis met uw kleintjes van te genieten. Net als alle andere bessen moeten ook deze bessen koel en uit de zon worden bewaard. Bramen kunnen het best in de koelkast worden bewaard.

De laatste bes die we laten zien is de appel in kwarten. In kwarten gesneden appels kun je in de koelkast bijna een week vers houden. Dus, wat doe je ermee? Je kunt ze in stukjes snijden, aan je salade toevoegen of gewoon uit de verpakking opeten. Waarom niet?

Vers fruit kiezen

Als u op zoek gaat naar vers fruit, moet u twee dingen in gedachten houden. Ten eerste wilt u fruit kiezen dat speciaal geplukt is, zodat het geen blauwe plekken of zachte plekken heeft. Ten tweede moet het fruit zo groot zijn dat het gemakkelijk te eten is.